Dizajn Plakata

Dizajn plakata? Uloga i svrha plakata?

DESIGN POSTER
dizajn plakata

Dizajn plakata ili postera mora biti fokusiran na jasnu i konciznu poruku zbog prirode i svrhe koju plakat sa sobom nosi. S obzirom da su plakati zahvalni za prenošenje jasnih poruka zbog svoje veličine ostavljaju mogućnost animiranog i modernog grafičkog oblikovanja.

Plakat je jednostavan format sa mogućnošću štampanja jednostranog sadržaja. Najčećše se koriste za reklamiranje različitih događaja, koncerata, programa, sajmova, sportskih dešavanja kao i razne vidove društvenih i poslovnih aktivnosti.

NUDIMO VAM

Osim samog dizajna i grafičke pripreme, mi vam nudimo i samu izradu različitih vrsta plakata u svim dimenzijama na različitim gramažama papira.  Opremljeni smo najsavremenijim mašinama za printanje velikih formata plakata sa kvalitetnim otiskom.

USLUGA UKLJUČUJE

VRSTE PLAKATA

plakat a

PLAKAT A FORMATA

Plakati ovih dimenzija su najčešći formati plakata koji se izrađuju. Pogodni su za indirektno oglašavanje kojim se želi istaći određeni događaj i slično.

b plakat

PLAKAT B FORAMATA

Kao i plakati A formata, plakati B formata se često izrađuju, a zbog svoje veličine su pogodni kada želimo da istaknemo malo veći broj informacija.

city light plakat

PLAKAT CITY LIGHT

City Light Plakati su pogodni zbog svoje upadljivosti. Printaje su na specijalne city light papire ili filmove, na kojima isprintani sadržaj djeluje izuzetno atraktivno i upečatljivo. Montiraju se na već posotjeće city light reklamne mehanizme.

SLIČNI POSTOVI