Izrada loga

Izrada loga? Koja je njegova funkcija, zašto je važna izrada logotipa?

LOGO DESIGN

Logotip je jedan od glavnih aspekata kompanije koji kreira sav dalji vizuelni identitet i brending kompanije. Logotip treba da bude prepoznatljiv, prikladan, različit, te da komunicira jasnu poruku. Jasno definisan logotip sa detaljno opisanim značenjem, izborom boja i simbola je od izuzetne važnosti za njegovu primjenu.

Logotip je grafički znak ili simbol koji označava određeni poslovni subjekt, uslugu ili proizvod. Između ostalih najvažnija funkcija logotipa je izdvajanje poslovnog subjekta, usluge ili proizvoda na tržištu i predstavlja prvi vizuelni element sa budućim potrošačima, pa je zbog toga od izuzetne važnosti odabrati pravilan oblik logotipa.

NUDIMO VAM

Mi Vam nudimo kvalitetnu izradu loga koji će ostaviti dojam sigurnosti i povjerenja vašim klijentima. Nudimo mogućnost klasične izrade logotipa do modernog dizajna sa različitim efektima. Posebnu pažnju usmjeravamo ka vizuelnom identitetu vaše firme, te da vizual loga najbolje predstavi vašu firmu, uslugu ili proizvod.

USLUGA UKLJUČUJE

VRSTE LOGOTIPA

monogram logo

Monogram

Sastoji se od inicijala firme i predstavlja skraćeni naziv kompanije. Treba da bude jednostavan i čitljiv. Ovaj oblik logotipa je dosta efektan i lahko pamtljiv.

tipografski logo

Tipografski

Zasnovan je na određenom fontu, ali se fokusira na puni naziv same kompanije. Kvalitetan već postojeći font ili ručno crtana slova,kao i boje, su bitne stavke prilikom izrade ovog logotipa

piktografski logo

Piktografski

Zasniva se na grafičkom prikazu naziva u formi ikone - simbola. Odabir vizuala je bitna stavka prilikom izrade ovog oblika, jer svojom pojavom treba da predstavlja brend kompanije.

amblem logo

Amblem

Sastoji se od fonta ispisanog unutar simbola ili ikone. Direktno predstavlja brend vaše kompanije. Većinom ga koriste sportski klubovi ili udruženja.

maskota logo

Maskota

Sastoji se od ilustrativnog lika, koji jeunikatan, zanimljiv i zabavan. Ova vrsta logotipa može, a i ne mora da bud efektivna. Njegova prednostje da interaktivno utiče na potrošače.

kombinovani logo

Kombinovani

Kombinacija monograma i tipografskog oblika ili tipografskog i piktografskog. Prednost ove vrste logotipa jeda nudi različite mogućnosti prilikom same izrade.

SLIČNI POSTOVI